11:59 / 31.01.2022.

Autor: P.F./HRT

Nekoliko zagrebačkih kvartova bez vode

Puknuće vodovodne cijevi, ilustracija

Puknuće vodovodne cijevi, ilustracija

Foto: HTV / HRT

U Zagrebu opet pucaju vodovodne cijevi. Bez vode je dio potrošača u Donjoj Kustošiji, Cvjetnom naselju i Sesvetama, javio je ujutro Zagrebački Holding.

- Zbog puknuća cjevovoda, bez vode je dio potrošača u Graničnoj ulici, Graničnom odvojku i Poljačkom odvojku u Donjoj Kustošiji i ulici Prisavlje u Cvjetnom naselju. Bez vode su i potrošači u Vugrovečkoj ulici u Sesvetama, objavio je Zagrebački holding.

Opskrba pitkom vodom osigurana je autocisternama.

Oko podneva Zagrebački holding s popisa kvartova koji su bez vode maknuo Vugrovečku ulicu u Sesvetama,pa je za pretpostaviti kako je tamo puknuće sanirano.

Svako malo u Zagrebu dolazi do puknuća vodovodnih cijevi zbog dotrajalosti, visokih tlakova u cijevima, prometnoj opterećenosti i drugih utjecaja, ponajprije, kako se objašnjava, utjecaja tretiranja cesta u zimskim uvjetima, a koje potom prodire u podzemlje do vodovodnih cijevi te ih nagriza.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!