12:04 / 20.08.2019.

Autor: HRT

Nekretnine Lovre Kuščevića pod istragom, policija pretražila njegovu kuću

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Uskok je potvrdio kako u suradnji s Pnuskokom, uz prethodno pribavljene sudske naloge, provodi izvide vezane za nekretnine u vlasništvu bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića na otoku Braču.
Uskok je u utorak potvrdio kako u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Pnuskok), uz prethodno pribavljene sudske naloge, provodi izvide vezane za nekretnine u vlasništvu bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića na otoku Braču.

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

- O daljnjem postupanju u ovom predmetu Uskok će odlučiti nakon što se policijskim izvidima osiguraju dokazi i prikupe sve potrebne obavijesti, o čemu će javnost biti pravodobno obaviještena', stoji u priopćenju Uskoka.

Policijski istražitelji rano jutros su ušli u kuću Lovre Kuščevića na Braču i obavili pretres. Na meti policije bilo je još nekoliko stanova i kuća te nekoliko osoba koje se povezuju s bivšim ministrom uprave. Izdvojeni su mobiteli i kompjutori, javlja naša Ivana Šilović. Kuščević nije bio dostupan za izjave.

Bivši ministar uprave i nekadašnji politički tajnik HDZ-a podnio je 8. srpnja ostavke na te funkcije, a dva dana poslije premijer Andrej Plenković razriješio je Kuščevića dužnosti ministra. Kuščević je istog dana aktivirao saborski mandat, dok pokretanje postupka protiv njega nije moguće prije nego što mu Sabor ukine imunitet saborskog zastupnika. Zbog navodnih afera na Braču, Kuščevićevu ostavku zatražili su predstavnici oporbe i koalicijski partneri u Vladi.

Kuščević je poručio potkraj srpnja da ne vidi zašto bi ga Uskok i DORH kontaktirali radi izvida u vezi s aferama koje mu se stavljaju na teret, jer ih smatra fabriciranima i lažnima.

- To su fabricirane afere koje se povlače već deset godina i rezultiraju samo lažnim novinskim napisima, poručio je i dodao da će svoj rad nastaviti u Hrvatskom saboru, kao županijski vijećnik u Splitsko-dalmatinskoj županiji i kao vijećnik u općini Nerežišća.

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, rekao je novinarima danas kako ne može komentirati današnju informaciju da Uskok vrši premetačinu.Da ne zna o čemu je riječ, rekao je novinarima i ministar zdravstva Milan Kujundžić.Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Opatiji je komentirao policijsku akciju na Braču.

- Riječ je o aktivnostima koje provode policija i Državno odvjetništvo temeljem naloga suda. Nemam drugih komentara na to, poručio je dodavši kako će sutra predložiti Predsjedništvu HDZ-a da Ante Sanader postane novi politički tajnik stranke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!