'Nema krize vlasti' u Splitsko-dalmatinskoj županiji'

05.04.2023.

14:20

Autor: HRT/Hina

Konferencija za novinare splitskog HDZ-a

Konferencija za novinare splitskog HDZ-a

Foto: HTV / HRT

Nema krize vlasti, pa tako ni novih izbora u Splitsko-dalmatinskoj županiji, poručio je na konferenciji za medije predsjednik županijske organizacije HDZ-a i politički tajnik stranke Ante Sanader. Prozvao je oporbu u županijskoj skupštini za politikanstvo i rušenje kvoruma na posljednjoj sjednici. Sanader tvrdi da je županijska većina stabilna što će se, prema njegovim riječima, vidjeti na idućoj sjednici skupštine.

Podsjetimo, HDZ i Kerumov HGS u ovom sazivu više nemaju samostalnu većinu, već su im nužna dva vijećnika Domovinskog pokreta.

- Kaže gospođa Jakšić iz SDP-a da mi cmizdrimo kad se sruši kvorum, ja mogu ponoviti gospođi da mi ne cmizdrimo i nemamo razloga za cmizdrenje. Više razloga imaju oni jer su srušili kvorum. Prebrojavaju se - to je ono što oni često rade, prozivaju druge i onda to naprave. Stalno broje jeli nas ima 23 ili 24 i na taj način stalno pokušavaju javnosti prikazati nestabilnost - što nije istina, kazao je Sanader. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!