Sedam im je godina kontejner ambulanta: "Ruganje s ljudima"

30.10.2021.

17:21

Autor: Anita Markovina Radnić/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Ante Barada (NL Vrime je)

Ante Barada (NL Vrime je)

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Iako se Vinko Zulim nakon sedam mandata povukao s mjesta načelnika Segeta, nema mira u toj maloj općini u blizini Trogira. Za nagomilane probleme mladi s nezavisne liste sada prozivaju novog načelnika, inače Zulimova najbližeg suradnika. 


Sedam je godina kontejner ambulanta u Ljubitovici! 

- Imam kućne ljubimce koje vodim u veterinarske ordinacije koje su opremljenije od ovoga sto puta! Mislim da je ovo isključivo ruganje s ljudima. Ništa drugo, govori Ante Barada (NL Vrime je).

Oporba nudi veći objekt, s popustom, ali njihovi prijedlozi na sjednicama ne prolaze - jer su njihovi. 

- To je njihovo pravo da komentiraju, ali oni ipak ne poznaju procedure, nekakve postupke, kaže Ivo Sorić, načelnik općine Seget.

Složena procedura koči i obnovu škole u Bristivici. Zatvorena je prije petnaest godina, ali će se, kaže Sorić, u njoj opet čuti dječja graja. 

Vrijeme prolazi, a zagorski dio općine "zapeo" je u devedesetima. Svojim glasačima bivši je načelnik, navodno, asfaltirao i puteve do staja, a politički suparnici, i kad su htjeli pomoći, nisu mogli.

- Ja sam pokušao financirati wc za crkvu, za mrtvačnicu. Dobio sam povratnu informaciju da bi mi ga sorili, govori Srećko Brkan iz Bistrice.

Još najmanje dvije godine neće ovamo ni vodovod, ilegalna odlagališta su posvuda, općina nema svoje komunalno poduzeće, a ni mjesne odbore - upozorava oporba.

- Ništa ne rade, kradu, pogledajte kako ovo izgleda! Mi smo po istraživanjima peta općina po noćenjima u Hrvatskoj. Peta općina! Pogledajte kako ovo izgleda! I njih nije sram, pokazuje Luka Jandrić (NL Vrijeme je).

Autobusi se čekaju na kiši i buri, ne voze redovito, a povratak kući učenici čekaju satima - u trogirskim kafićima. 

- Mala kaže, došla sam ovdje prije pola sata jer ne znam kada će mi autobus proći!, uzrujan je Ante Barada (NL Vrijeme je).

Vrijeme polaska prilagodit će se učenicima, obećava novi načelnik. A nabavit će se i nadstrešnice. 

- Postavit ćemo ih, ne znam koliko ih treba, sad još ne bih, ali bit će, poručuje načelnik općine.

Oporbeni vijećnici sami će djeci, kažu, kupiti minibus jer načelniku i dalje - ne vjeruju. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!