16:28 / 16.03.2022.

Autor: Ivana Šilović/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

U splitske Križine vraćaju se sve kirurške struke

KBC Split

KBC Split

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Još nema opuštanja u KBC-u Split. Respiratorni centar u bolnici Križine radi punim kapacitetom.

- Još uvijek je određen broj osoblja na Križinama. Imamo 7 ljudi na respiratoru i ta se služba mora održavati. Veliki kapaciteti na Križinama vraćaju se u funkciju, naglašava prof. dr. sc. Julije Meštrović, dr. med., ravnatelj KBC-a Split.

- Vraćaju se ovog tjedna sve kirurške struke u bolnici Križine, koje su se bile prisiljene iseliti. Plastična kirurgija, urologija. Možemo reći da je bolnica kompletna, osim Zavoda za fizikalnu terapiju u čijim su prostorima još COVID pacijenti, govori doc. dr. sc. prim. Daniela Marasović Krstulović, dr.med., predstojnica Klinike za unutarnje bolesti KBC-a Split.

Liste čekanja s kojima je splitska bolnica bila suočena i prije pandemije - nisu porasle.

- Međutim, s ponosom mogu kazati da internistička struka nije generirala nove liste čekanja, dapače zahvaljujući angažmanu naših djelatnika ostale su iste. Uveli smo prioritetne liste za pregled, tako da imamo jedan do dva termina za unutarnje bolesti. Za to je čekanje do 90 dana, a najduže se čeka za reumatologiju, što je 200 dana, rekla je Marasović Krstulović.

Unatoč svemu, projekti i planovi širenja kapaciteta splitskoga KBC-a se nastavljaju.

- Imamo dva velika projekta, a to je objedinjeni prijem i centar za transfuziju. To napreduje i mi se nadamo da ćemo ga završiti u roku, naglašava Meštrović.

A to bi trebalo biti za godinu dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!