Nakon požara garaže priveden vlasnik zbog tri bombe

12.03.2023.

Zadnja izmjena 19:28

Autor: M.M./Hina/HRT

Nema ozlijeđenih u požaru na zagrebačkoj Ferenčici

Nema ozlijeđenih u požaru na zagrebačkoj Ferenčici

Foto: Slaven Branislav Babic / Pixsell

U garaži u zagrebačkom naselju Ferenščica, u kojoj je planuo požar, navodno su se nalazile i eksplozivne naprave vojnog podrijetla, zaostale od rata, a vatrogasci nakon gašenja vatre obavljali hlađenje sa sigurne udaljenosti, potvrđeno je iz Javne vatrogasne postaje. Nema ozlijeđenih, a na terenu su bili pirotehničari kako bi utvrdili navode vlasnika o postojanju eksploziva. Pronašli su tri bombe pa je policija privela 58-godišnjeg vlasnika.

Dojavu građana o požaru Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba dobila je 12.40, ističu iz JVP-a.

Na teren su izašla četiri vatrogasna vozila te je utvrđeno da se radi o požaru garaže u razbuktaloj fazi uz kuću trokatnicu, a da se u garaži nalazi dosta boja i lakova. Požar je u međuvremenu ugašen.

Na teren su izašli i pirotehničari jer su navodno u garaži bile i eksplozivne naprave još iz rata. Zbog toga su vatrogasci, nakon gašenja, hlađenje obavljali sa sigurne udaljenosti. Iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb poručuju da su prijavili neodgovornog vlasnika, te se nadaju da će to učiniti i DORH i policija.

Kako se navodi u priopćenju, 58-godišnji vlasnik ne zna o kakvom se eksplozivu radi, ali su navodno neke eksplozivne naprave vojnog porijekla zaostale od rata.

Na terenu su bili djelatnici policije, koji su pozvali dvije ekipe pirotehničara. Obavljenim očevidom na mjestu događaja je utvrđeno kako je požar izbio najvjerojatnije zbog kvara na električnim instalacijama. Pronađene su tri ručne bombe koje su izuzeli pirotehničari.

Materijalna šteta iznosi oko 10.000 eura.

Osumnjičeni 58-godišnjak je priveden na kriminalističko istraživanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!