07:03 / 05.01.2021.

Autor: HRT

"Nema pametovanja, napadnimo krovove za početak"

-

-

Foto: - / -

Ujutro, u praznom centru Petrinje, razgovarali smo s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem.
- Uvijek nas ujutro nešto potrese. Mi smo svi jedna velika trauma. Svako jutro se ustaješ i tražiš izlaze. Stanje može davati nadu. Stožer je centralna stvar i sve to daje novu snagu. Stvari se moraju iskomunicirati i realizirati, kazao je u javljanju za Dobro jutro, Hrvatska gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović. Dodao je kako se prvih dana improviziralo, a kako su danas ljudi iscrpljeni.

➡️ Medved: Djelovanje u dva smjera - žurno odgovaranje i mjere za obnovu
➡️ Vlada proglasila katastrofu na potresom pogođenom području 

- Nema pametovanja, treba pomoći - ljude treba zbrinuti. U bezizlaznoj smo situaciji i tražimo da se samo malo, malo bolje organiziramo. Moramo vjerovati jedni drugima. U Domovinskom ratu bili smo statistika, danas moramo biti broj koji će Hrvatska i Europa iskomunicirati. Opstojnost i našu grudu moramo obnoviti, nagasio je. 

- Mi smo jučer dobili glavu i ja sam zadovoljan što je to ministar Medved. Po toj vertikali moramo komunicirati i realizirati, zaključio je. Petrinji, dodao je najviše trebaju krovopokrivači i saniranje svakog dimnjaka kako bi se male štete čim prije riješile. Novce imamo, sve ćemo platiti, rekao je Dumbović.

Pozivam sve koji pokrivaju krovove i znaju zidati dimnjake da napadnemo 100, 200, 300 krovova, kazao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!