09:36 / 03.09.2020.

Autor: Hina/D.M.

Nema širenja koronavirusa u Klinici "Vrapče"

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Svi djelatnici negativni su na koronavirus, kao i 30 pacijenata s odjela koji se nalazi kat iznad odjela na kojem se zaraza pojavila.
U Klinici za psihijatriju Vrapče zasad nema širenja zaraze koronavirusom, nakon što je kod četvorice bolesnika i jednog tehničara dijagnosticiran virus, potvrdila je ravnateljica Klinike Petrana Brečić.

Brečić je za Hinu rekla da su kasno sinoć stigli i rezultati testova za još 12 djelatnika koje su očekivali, te da su svi ti djelatnici negativni na koronavirus. Također su negativni i testovi 30 pacijenata i devet djelatnika s odjela koji se nalazi kat iznad odjela na kojem se zaraza pojavila, a koje su testirali preventivno.

Epidemija koronavirusa - iz minute u minutu

Istaknula je da bolnica potpuno normalno funkcionira, u punom opsegu, te na razini funkcionalnosti nema nikakvih problema. Podsjetila je kako je u nedjelju koronavirus dijagnosticiran 35-godišnjem pacijentu, a nakon toga je pozitivan nalaz potvrđen kod još trojice pacijenata te kod jednog tehničara. Brečić je rekla kako je 35-godišnji pacijent Zavoda za muške psihotične poremećaje u subotu dobio temperaturu, te su odmah uzeli njegov bris, a kasno navečer u nedjelju dobili su rezultat da je pozitivan te su ga smjestili u izolaciju.

Potom su za 30 pacijenata i 30 djelatnika uzeti brisevi. Od svih 30 pacijenata, pozitivna su četiri, uključujući i 35-godišnjaka kod kojeg je koronavirus dijagnosticiran u nedjelju, a u ponedjeljak je prebačen u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". Od testiranih 30 djelatnika nalazi su tada bili gotovi za njih 18, te je jedan tehničar pozitivan, a rezultate testova za još 12 djelatnika se očekivalo, oni su stigli kasno sinoć i svi su negativni na koronavirus.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!