17:15 / 25.10.2020.

Autor: Vijesti/IMS/P.F./HRT

Nemamo remdesivira, posuđujemo ga od Slovenije

-

-

Foto: - / -

Preko vikenda nedostajalo nam je remdesivira kojim se liječe Covid pozitivni bolesnici pa je Ministarstvo zdravstva zatražilo je nove doze od Slovenije.
U Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević od Covida-19 trenutno se liječe 83 pacijenta, preko vikenda nedostajalo remdesivira kojim se liječe Covid pozitivni bolesnici. Ministarstvo zdravstva zatražilo je nove doze od Republike Slovenije.

➡️ Sve o koronavirusu
➡️ Lauc: Približavamo se vrhuncu epidemije
➡️ HLK: Poziv umirovljenim liječnicima da se uključe u rad u zdravstvenim ustanovama 
➡️ Kurolt: Djelatnici umorni, potrošni materijal problem 


- U tijeku je procedura koja treba omogućiti administrativnu nabavku tog lijeka i to će biti u nekoliko dana riješeno. Obzirom da je Slovenija trebala dobiti nekoliko dana prije, onda je bio dogovor da bi eventualno posudili nešto tog lijeka dok mi ne završimo svoju proceduru i dok nama ne stignu prve vrijednosti, rekla je danas na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".➡️ Stožer: Mobilizicija Arene i nove mjere

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!