08:26 / 05.11.2019.

Autor: T.V./HRT

"Neovisnost javnih medija ključna za demokraciju"

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Zadru se održavaju 12. Dani elektroničkih medija, koji su ujedno i 25. Dani radija, 12. Dani televizije i 12. Dani interneta.
U Zadru se održavaju 12. Dani elektroničkih medija, koji su ujedno i 25. Dani radija, 12. Dani televizije i 12. Dani interneta. Okupio se veliki broj medijskih djelatnika, novinara, komunikacijskih stručnjaka, javnih djelatnika i drugih osoba koje se bave medijskom djelatnošću u Republici Hrvatskoj.

Organizator 12. Dana elektroničkih medija je Agencija za elektroničke medije, a suorganizatori su Hrvatska udruga radijskih nakladnika (HURiN), Nacionalna udruga televizija (NUT), Hrvatski radijski forum (HRF) i Sveučilište u Zadru, dok su partneri Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) i tvrtka Odašiljači i veze.

12. Dani elektroničkih medija prilika su za dijalog i rasprave na brojnim panelima: Zakon o elektroničkim medijima, Tržište rada i mediji, Nove tehnologije i mediji, Etika i mediji i Istraživanje medijskog tržišta. Paneli se održavaju u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru.- Treba pružiti uslugu kvalitete i integriteta svim građanima bez razmatranja političkih pritisaka, osobnih interesa i skrivenih namjera. Neovisnost javnih medija ključna je za moderna društva i demokraciju, kazao je Jean Philip de Tender iz Europske radiodifuzijske unije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!