Požeški kraj zavijen u crno: Mladi bračni par poginuo na motociklu

24.04.2023.

Zadnja izmjena 19:30

Autor: Višnja Ružojčić/Dnevnik/HRT/IMS

Neprilagođena brzina uzrok prometne nesreće s dvoje poginulih

Neprilagođena brzina uzrok prometne nesreće s dvoje poginulih

Foto: Ivica Galovic / Pixsell

Velika tragedija u crno je zavila požeški kraj. U teškoj nesreći kod mjesta Novi Mihaljevci na motociklu je smrtno stradao bračni par. Iza njih je ostalo troje djece. Općina Jakšić, iz koje su poginuli, za sutra je najavila dan žalosti.

Brza vožnja i samo trenutak nepažnje. Dovoljno da se mirno nedjeljno poslijepodne pretvori u tragediju.

- Sjedili smo vani i čuli smo odjedanput udar. Istrčali smo van da vidimo što je i vidimo dvoje mladih leži na cesti, ispričao je Ivan Soldo, Novi Mihaljevci.

- Teška tragedija, sve nas je to pogodilo. A što možeš, ne možeš ništa, kazala je Gabrijala Banović, Trenkovo.

 Mladi bračni par poginuo je na motociklu.

Nesreća se dogodila iza ovog vrlo oštrog zavoja na prometnoj cesti, u naselju gdje je ograničenje brzine 50 kilometara na sat.

- Motocikli je u zavoju zbog brzine neprilagođene uvjetima izgubio nadzor nad vozilom i u klizanju je prešao na suprotni kolnički trak i udario u automobl, rekao je Zvonimir Lukačević, PU požeško-slavonska.

Gori početak sezone motociklisti u požeškom kraju nisu mogli zamisliti pa apeliraju.

- Tamo je baš opasna dionica, ima puno zavoja i nepregledno je, a ljudi tamo isto voze 90, 100 na sat, kazao je Vedran Kajić, MK Tsunami, Požega.

- A ima pijeska i hladan je još asfalt i desi se takva situacija, rekao je Slavko Rajić, MK Tsunami, Požega.

Općinu Jakšić, odakle su stradali, zavila je u crno. Nakon nedavne smrti mladog vojnika - ovaj im je gubitak pretežak. Iza poginulih ostalo je troje djece, dvoje osnovnoškolaca.

- Sve je to puno za našu školu i morali smo tražiti pomoć ministarstva obrazovanja, pomoć dolazi, rekao je Boško Obradović, ravnatelj OŠ "Mladost", Jakšić.

Općina je za sutra najavila dan žalosti - drugi u sedam dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!