Nepropisno parkiranje na mjestu za osobe s invaliditetom stoji 700 kuna

31.01.2019.

16:21

Autor: Danijela Hegediš/I.H./HRT

default error photo
Oznaka "samo za osobe s invaliditetom" - za mnoge nesavjesne ne vrijedi. Česta je i zloupotreba kartica, koje bi trebale služiti za identifikaciju automobila osobe s invaliditetom.
One koji su danas u Bjelovaru nepropisno parkirali na mjestu za osobe s invaliditetom, dočekale su kazne od 700 kuna. Naime, postaja prometne policije Bjelovar u suradnji s Prometnim redarstvom provela je pojačani nadzor na tim parkirališnim mjestima.

Oznaka "samo za osobe s invaliditetom" - za mnoge nesavjesne ne vrijedi. Česta je i zloupotreba kartica, koje bi trebale služiti za identifikaciju  automobila osobe s invaliditetom.

Zloupotreba kartica ne prolazi bez posljedica.

- Mi možemo o tome obavijestiti Županiju koja izdaje kartice kako bi ih poništili. Mi ćemo ih oduzeti, rekao je pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Bjelovar Josip Vincelj.

Osim sprječavanja zloupotrebe kartice, ovakvim pojačanim akcijama želi se osvijestiti vozače da ne oduzimaju mjesta drugima.

- Dakle, inače za većinu nepropisnog parkiranja kazne su 300 kuna i 500, a najviša je uprvo ova za parkiranje na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom, dodao je Vincelj.

U policiji ističu da će ovakve akcije provoditi barem dva puta mjesečno. U samo dva  sata, koliko je današnja trajala, ispisano je 16 kazni za koje nesavjesni vozači moraju platiti 11 200 kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!