Nerazjašnjen slučaj u Puli, roditelji djecu pratili do ulaska u školu

31.01.2023.

20:27

Autor: Marko Percan/Dnevnik/M.Š./HRT

Marko Percan

Marko Percan

Foto: HTV / HRT

Roditelje u Puli uznemirila je vijest u nekim medijima da se blizu Osnovne škole Kaštanjer u Puli dogodio mogući pokušaj otmice djeteta. Javnost je za to doznala jučer, nakon što se o svemu ravnateljica očitovala na mrežnim stranicama škole. Danas, pak, ravnateljica smiruje situaciju te poručuje da su mediji senzacionalistički prenijeli njezinu objavu. Istražili smo što se zapravo dogodilo.

Mnogi roditelji u Puli danas su svoju djecu u školu otpratili sve do ulaza i to nakon što su neki mediji jučer prenijeli da se na Kaštanjeru navodno dogodio pokušaj otmice djeteta.

- Prema riječima same djevojčice napad se nije dogodio blizu škole već u jednoj od obližnjih ulica kad se vraćala kući s nastave. Prišao joj je muškarac u srednjim godinama, zgrabio je za kapuljaču, no ona mu se uspjela otrgnuti i pobjeći, ističe naš novinar Marko Percan.

Incident se dogodio još prošli tjedan. Policija se o tome očitovala priopćenjem u kojem se potvrđuje da su dojavu zaprimili 25. siječnja poslije 13 sati.

- Policijski službenici su odmah po dojavi izašli na teren, no obilaskom područja oko škole nije zatečena osoba koja bi odgovarala danom opisu. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja i redovito obilaziti područja oko svih škola na području Pule u cilju preveniranja protupravnih ponašanja i povećanja sigurnosti djece, ističu u priopćenju iz PU istarske.

Incident je prijavila škola te su roditelji s time upoznati putem njezinih mrežnih stranica. Ravnateljica danas pak smiruje situaciju. Poručuje - mediji su sve senzacionalistički prenijeli i nema riječi ni o kakvoj otmici. Objavom koja je u međuvremenu obrisana, kaže, samo je htjela informirati roditelje.

- U svrhu ispravnog i točnog informiranja javnosti, prije svega željela bih se ispričati ako je objava na web stranici izazvala u medijima drugačije tumačenje. Radi se naime samo o jednom incidentu koji se dogodio na putu od škole prema kući Naime, radi se o tome da nam se obratilo dijete u strahu da je detektiralo nepoznatu osobu kao nekog tko ju je pratio i pokušao ostvariti kontakt hvatanjem za kapuljaču. Dijete se vratilo u školu, informiralo stručnu službu na što je prema protokolu javljeno policiji, kaže ravnateljica OŠ Kaštanjer Nada Crnković.

Iako je sve to, čini se, tek izdvojeni incident, nije naodmet osvijestiti potrebu zaštite djece u blizini škola. I u mjerodavnim institucijama i među građanima. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!