12:54 / 16.12.2020.

Autor: Jasmina Grbavec/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Neslomljivi duh žene koja je preboljela COVID-19

-

-

Foto: - / -

Koliko je COVID-19 nepredvidiva bolest, posvjedočila je ekipi HRT-a, medicinska sestra Slavica Hranilović. Uza sve bolesti koje je preboljela, zbog koronavirusa je završila u bolnici i primala kisik.
Koliko je COVID-19 nepredvidiva bolest, posvjedočila je ekipi HRT-a, medicinska sestra Slavica Hranilović. Uza sve bolesti koje je preboljela, zbog koronavirusa je završila u bolnici i primala kisik. Za Dnevnik HTV-a je ispričala svoju priču.

➡️
Koronavirus - najnovije informacije, 92 osobe preminule, 3.327 novooboljelih

Iza gospođe Slavice Hranilović tri su operacije kralježnice, iscrpna dijaliza, presađivanje bubrega i koliko god je pazila - bolest izazvana koronavirusom nije ju zaobišla. Sve je počelo laganim "peckanjem" u grlu.

- Onda su krenuli svi oni bolovi u tijelu, još sam ja rekla, bole me kosti, mišići meso pa čak i salo onda su se svi na to smijali. Bolje je da nitko to ne doživi, govori Slavica.

Kad sam došla i vidjela da sve to nekamo tone, da mi je sve gore i gore dok me nisu polegli u krevet. Kad te stave na kisik odmah lakše dišeš, sjeća se.

- Bez obzira koliko god radiš u zdravstvu, svašta sam vidjela i u ambulanti i na hitnoj, ali ovo se ne da usporediti. Kada vidiš ljude koji su 12 sati u onim odijelima. Ovi moji kolege i kolegice...grozno, rekla je.

Kao medicinska sestra cijeli je život posvetila brizi o drugima, a kad je njoj zatrebala - nije ostala sama.

- Ja sam uvijek pozitiva, a sad volim reći da sam pozitiva na kvadrat. S koronom... Uvijek kad krene neko crnilo ja se sjetim da kada ozdravim, mene čekaju moji Goran, Petar i Tena i pitaju me bakice, jesi ozdravila? Jesam! E super to je onda moj lijek, govori Slavica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!