12:33 / 18.12.2018.

Autor: D.M./M.M/HRT

Neslužbeno: Inspekcija utvrdila propuste liječnika u Metkoviću

-

-

Foto: - / -

Zadaća je inspekcije utvrditi kada se dječakovo zdravstveno stanje pogoršalo, kada su se kod njega javili znakovi sepse i septičkog šoka i je li se to moglo prije prepoznati.
Prema neslužbenim informacijama Slobodne Dalmacije, završio je inspekcijski nadzor Stručnog povjerenstva Ministarstva zdravstva i Povjerenstva Hrvatske liječničke komore u Metkoviću i Splitu zbog smrti 9-ogodišnjeg Gabrijela, koji je umro zbog sepse.

Slobodna Dalmacija doznaje da po nalazu inspekcije liječnici u DZ Metković i Hitnoj pomoći u Metkoviću nisu prepoznali kliničku sliku teško bolesnog djeteta. Na teret im se stavlja i transport dječaka iz Metkovića prema KBC-u Split, koji je po mišljenju inspekcijskog nadzora bio neodgovarajući, odnosno nisu dijete pripremili za medicinski transport.

"Gabrijelova smrt je sklop vrlo negativnih i nesretnih okolnosti"

"Mi u Zavodu za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije nismo primili nikakav službeni nalaz inspekcije Ministarstva zdravlja tako da nisam u situaciji komentirati njegov sadržaj, rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić, dodavši da je iz medija saznao da bi nalaz trebali dobiti do kraja tjedna. Rekao je da je inspekcija Ministarstva zdravlja bila danas u Splitu, a jučer u Metkoviću, te da je paralelno jučer u Metkoviću i Splitu bila inspekcija Hrvatske liječničke komore. "Pošto su bile dvije inspekcije, dva različita tijela trebalo bi pričekati nalaz oba jer mogu biti i bitno različiti, rekao je.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!