Neslužbeno: Ovo su svi ministri u novoj Plenkovićevoj vladi

16.07.2020.

13:20

Autor: Dajana Šošić/Dnevnik 2/B.A./HRT

default error photo
Mandatar za sastav nove vlade Andrej Plenković izjavio je da će ona biti manja nego prethodna i imati 16 ministarstava.
Mandatar za sastav nove vlade Andrej Plenković izjavio je da će ona biti manja nego prethodna i imati 16 ministarstava. Strukturu nove vlade iznio je na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem, nakon što mu je on dao povjerenje za sastavljanje nove vlade.

Plenković dobio drugi mandat

Iako Plenković nije imenovao nove ministre, imena su neslužbeno već poznata:

Ministarstvo branitelja: Tomo Medved
Ministarstvo financija: Zdravko Marić
Ministarstvo poljoprivrede: Marija Vučković
Ministarstvo vanjskih i europskih poslova: Gordan Grlić Radman
Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture: Oleg Butković
Ministarstvo zdravstva: Vili Beroš
Ministarstvo kulture i medija: Nina Obuljen Koržinek
Ministarstvo pravosuđa i uprave: Ivan Malenica
Ministarstvo graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine: Darko Horvat
Ministarstvo gospodarstva i održivoga razvoja: Tomislav Ćorić
Ministarstvo rada, mirovinskog sustava i socijalne politike: Josip Aladrović
Ministarstvo turizma i sporta: Nikolina Brnjac
Ministarstvo unutarnjih poslova: Davor Božinović
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a: Nataša Tramišak
Ministarstvo obrane: Mario Banožić
Ministarstvo znanosti i obrazovanja: Radovan FuchsPlenković je kazao da će i nova vlada imati četiri potpredsjednička mjesta i da će na njima biti Davor Božinović, Zdravko Marić, Tomo Medved i Boris Milošević.

- Što se tiče resora tu su ministarstvo unutarnjih poslova, ministarstvo hrvatskih branitelja, ministarstvo financija, ministarstvo poljoprivrede, ministarstvo obrane, ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, ministarstvo vanjskih i europskih poslova, ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, ministarstvo zdravstva, ministarstvo znanosti i obrazovanja, rekao je Plenković.Dodao je da će se spojiti ministarstvo pravosuđa i uprave te ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja s ministarstvom državne imovine. Spaja se i ministarstvo rada i mirovinskog sustava i socijalne politike. Ministarstvo kulture će u nazivu dobiti i medije. Imat ćemo ministarstvo turizma i sporta te ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, kazao je Plenković.  Poručio je da će nova imena u Vladi predstaviti u ponedjeljak na središnjim tijelima stranke, pa onda javnosti.

Imat ćemo i Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Središnji državni ured za javnu nabavu te Središnji državni ured za demografiju i mlade kao novo tijelo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!