13:12 / 06.03.2019.

Autor: HRT

Neslužbeno: U školskom obroku ličinke moljca

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / -

Škola se ispričala i priznala incident, ali roditelji traže prekid suradnje s ugostiteljem koji priprema hranu.
U riječkoj Osnovnoj školi Dolac djeci koja borave u produženom boravku u ponedjeljak je opslužena maneštra u kojoj su pronađeni crvi. Ručak je bio odmah prekinut, no neki roditelji tvrde da su djeca nakon dolaska kući povraćala i žalila se na bolove u trbuhu.

Škola se roditeljima ispričala, no roditelji nisu zadovoljni i traže prekid suradnje s konobom koja priprema hranu. Nametnik pronađen u obroku u riječkoj Osnovnoj školi Dolac nije štetan ni opasan po zdravlje djece, potvrdila je za Radio Rijeka pročelnica gradskog Odjela za odgoj i školstvo Sandra Sušanj. Poslušajte izjavu u privitku!

Škola je promptno reagirala pozvavši Nastavni zavod za javno zdravstvo koji su odmah izašli na teren i uzeli uzorak hrane na ispitivanje, prenosi portal Riječanin. Škola je također obavijestila i dobavljača i iskazala svoju zabrinutost i nezadovoljstvo. U svom odgovoru dobavljač se obvezao izvršiti obeštećenje. Istraga je u tijeku te ćemo vas o nalazu pravovremeno obavijestiti. Duboko se ispričavamo na nemilom događaju te stojimo na raspolaganju za eventualna pitanja", poručili su iz škole.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!