19:08 / 19.08.2020.

Autor: Vladimir Šetka/HRT

Nesreća kod Jasenica: Vozač ispitan pa pušten, određena istraga

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Državno odvjetništvo nije predložilo određivanje istražnog zatvora jer za to nije bilo zakonske osnove.
Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je 19. kolovoza 2020., nakon što je ispitalo hrvatskog državljanina (1954.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 227. st. 4. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (19. 8. 2020.), stoji u priopćenju ZDO Zadar nakon ispitivanja vozača.

Postoji osnovana sumnja da je 17. kolovoza 2020. oko 18.30 kod mjesta Zaton Obrovački na križanju državne ceste D 547 s državnom cestom D 54, upravljajući osobnim automobilom marke Fiat Punto državnom cestom D-547 i uključivao se na državnu cestu D-54, počinio navedeno kazneno djelo.

Osnovano se sumnja da je unatoč vidno postavljenom znaku "stop" poduzeo tu radnju a da se prethodno nije uvjerio može li je obaviti na siguran način, pa je prednjim djelom svojeg osobnog automobila udario u stražnji dio osobnog automobila marke Audi koji se kretao državnom cestom D-54, a koji se zbog siline udara polukružno zaokrenuo i prevrnuo na krov te udario u metalnu rampu i betonsko postolje rampe s desne strane ceste i zaustavio se na krovu.

Na mjestu nesreće preminule su dvije djevojčice (2015. i 2011.), dok su treće dijete (2011.) i vozač osobnog automobila Audi (1971.) zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda prevezeni u Opću bolnicu u Zadru.

Državno odvjetništvo nije predložilo određivanje istražnog zatvora jer za to nije bilo zakonske osnove.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!