19:44 / 28.12.2021.

Autor: Tanja Kuturovac/Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Mladić odvezao u smrt sebe i oca: "Ne pamtim da se takvo što dogodilo u 20 godina"

Nesreća u Tušiloviću

Nesreća u Tušiloviću

Foto: HTV / HRT

Dvije su osobe poginule, a tri teško ozlijeđene u jučerašnjoj prometnoj nesreći koja se dogodila u Tušiloviću nedaleko od Karlovca. Kako doznajemo u karlovačkoj Općoj bolnici, ozlijeđeni putnici su stabilno i izvan životne opasnosti. Uzrok nesreće je nepropisno pretjecanje.

Nesreća se dogodila na ravnom dijelu ceste. Znakovi upozorenja sa svih strana, dvostruka puna crta. 

Najgore se ipak dogodilo. 28-godišnjak u smrt je odvezao sebe i svoga oca.

- Do ove prometne nesreće došlo uslijed greške vozača, odnosno nepropisnog pretjecanja, što je nedvojbeno utvrđeno provedenim očevidom, rekao je načelnik Postaje prometne policije Karlovac Davor Boljkovac

Tri putnika iz drugog automobila teško su ozlijeđena. 14-godišnje dijete i njegov otac u bolnicu su dovezeni u teškom stanju.

- Njih dvoje zahtijevalo je i operativno liječenje, što je učinjeno jučer, i evo srećom, danas su sve troje van životne opasnosti i stabilno, rekla je zamjenica ravnatelja Opće bolnice Karlovac dr. Jasna Topić

Na mjestu događaja i sinoć i danas - njihova obitelj. Udarac je bio snažan poput eksplozije. 

- Katastrofa, horor, u ovih 20 godina ja ne pamtim da se tako nešto dogodilo. Dijete vrišti, jauče, gospođa u polusvjesnom stanju, ističe očevidac nesreće Ivo Dizdar

Najteža je to prometna nesreća na ovom dijelu državne ceste 1 u ovoj godini. Dogodilo ih se ukupno 11, uglavnom samo s materijalnom štetom.

Crne točke na državnoj cesti broj 1 sanirane su više puta. Postavljeni su prometni znakovi koji upozoravaju na opasnosti, no očito to nije dovoljno. 

Za dvoje jučer poginulih i jednu obitelj jedva spašenu, presudna je ipak bila - ljudska pogreška. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!