Potraga za nestalim ribarima završila s mrakom, nastavlja se ujutro

03.05.2023.

Zadnja izmjena 19:49

Autor: Hina/HRT/B.B.B./M.Š.

 Dolores Brenko Škerjanc, Lučka kapetanija Pula

Dolores Brenko Škerjanc, Lučka kapetanija Pula

Foto: HTV / HRT

Još se traga za dvojicom ribara koji su jučer nestali u umaškom akvatoriju. Isplovili su u jutarnjim satima, unatoč nevremenu, a kako se do poslijepodne nisu vratili - pokrenuta je potraga, koja je zbog vremenskih uvjeta i velikih valova sinoć prekinuta. Nastavljena je jutros, na moru i iz zraka, a budući da je blizu granica s Italijom - traga se i s te strane. 

- Nažalost nema novih informacija. I dalje traje potraga za nestalim ribarima. U potragu s u uključna plovila MUP-a, Lučke kapetanije, Obalne straže i manji zrakoplov. Talijanski kolege s područja Trsta i Venecije pretražuju uz pomoć dronova. Nestali dvojac uputio se u 3.30 jučer ujutro brodicom iz Umaga prema Poreču, a prva dojava Službi za spašavanje na moru stigla je oko 16 sati od od obitelji jednog od nestalih jer nije stigao kući u dogovoreno vrijeme, rekla je naša reporterka Petra Neuner Geržinić dodajući da se potraga večeras obustavlja kada padne mrak. 

Za sada se špekulira da su mogućoj nesreći kumovali vremenski uvjeti, odnosno veliki valovi. 

- Plan je napravljen za sutra za nastavak potrage, kada će u 7 sati krenuti dvije brodice Lučke kapetanije Pula, brod Lučke kapetancije Rijeka, brod Obalne straže te policijski brod, rekla je u središnjem Dnevniku Dolores Brenko Škerjanc iz Lučke kapetanije Pula.

Nove informacije trebala bi biti priopćene javnosti u četvrtak u podne, ne bude li nekih novih informacija tijekom jutra. 

Savudrijski ribar Danilo Latin rekao je da vremenski uvjeti na moru u utorak nisu bili baš idealni, puhao je jak vjetar, a kaže da je moguće da su zbog velikih valova velike posude s mrežama poremetile balans plovila i samu ravnotežu ribarice.

- Ribari koji su ih jučer uočili zadnji put rekli su da je ribarica visjela u jednu stranu, izjavio je savudrijski ribar Latin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!