12:11 / 06.10.2018.

Autor: HRT

Nestao i dio sudskog spisa iz 2011.?

Foto: ilustracija, Nino Strmotic/PIXSELL

Foto: ilustracija, Nino Strmotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U pravomoćno završenom i u međuvremenu arhiviranom predmetu o elitnoj prostituciji nedostaje 11 stranica, a kamo su i kako nestale, tek treba utvrditi, piše Jutarnji list.
Hrvatsko pravosuđe potresa sve veća kriza. Nakon što je glavni državni odvjetnik objavio da u arhivi DORH-a nedostaje spis o curenju informacija u slučaju elitne prostitucije, Jutarnji list objavio je da su spisi nestali i u predmetu koji se u tom slučaju vodio na zagrebačkom Općinskom sudu.

Prema njihovim izvorima, u tom pravomoćno završenom i u međuvremenu arhiviranom predmetu nedostaje 11 stranica, a kamo su i kako nestale, tek treba utvrditi. Postoji mogućnost da je tih 11 stranica u određenoj fazi postupka izdvojeno iz spisa i pohranjeno na posebnom mjestu pa će se ubrzo pronaći, prenosi Jutarnji list.

- DORH pokrenuo unutarnji nadzor zbog zagubljenog spisa
- Brkić dao iskaz DORH-u, Bošnjaković komentirao sporni spis
- MUP izdao priopćenje, oglasio se i Karamarko 

Podsjetimo, glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić najavio je pokretanje interne istrage nakon što je otkriveno da je iz Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu nestao državnoodvjetnički spis o radnjama i mjerama poduzetima radi otkrivanja osoba koje su odale tajne mjere.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!