16:34 / 27.05.2021.

Autor: Studio 4/HRT

Bosilj: Ja sam već sa svojom potporom na 50% glasova Varaždinaca

Neven Bosilj, kandidat SDP-a za gradonačelnika Varaždina

Neven Bosilj, kandidat SDP-a za gradonačelnika Varaždina

Foto: Studio 4 / HRT

Neven Bosilj, kandidat SDP-a za gradonačelnika Varaždina, optimističan je u vezi nedjeljnih izbora.

- Povijest je pokazala da gradonačelnici, načelnici i župani koji u prvom krugu dobiju ispod 30% glasova, bez obzira što su relativni pobjednici prvog kruga, redovito gube drugi krug. Jer građani žele promjene. Tako je i u ovom slučaju u Varaždinu, rekao je, dodavši kako je iza njega već stala jedna široka koalicija.

- Mene su podržali prije svega platforma Budimo grad koja je nastupila pod imenom Nezavisna lista Dubravke Novak, koja je dobila 17% glasova i koji su zapravo nekakvi partneri platforme Možemo iz Zagreba. Iza mene su stali i Reformisti i njihova kandidatkinja Zdravka Grđan. Dobio sam potporu i kandidata Habuša. Zovu me i ljudi iz drugih stranaka koji će mi dati potporu, rekao je, zaključivši: "Ja sam već s tim potporama na 50% glasova Varaždinaca".

Komentirao je i tezu da je dosad koncepcija napada i kritika prema Čehoku zbog njegovih pravosudnih slučajeva bila pucanj u prazno. Rekao je da se u kampanji uopće nije vraćao u prošlost.

- Za razliku od gospodina Čehoka koji je cijelo vrijeme svoje krive poteze pravdao nekakvim mojim velikim utjecajem u prethodnoj vlasti. Ja sam isključivo bio okrenut prema budućnosti i svi moji potezi, sve moje objave, ja sam jedini dao ozbiljan program s 36 pitanja i odgovora koji muče Varaždince, rekao je.

Pogledajte cijelo gostovanje:


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!