15:56 / 24.03.2018.

Autor: I.M./Hina

Nevenka Bečić optužena zbog utaje poreza

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nevenka Bečić i njezin brat Željko Kerum u to su vrijeme negirali počinjenje bilo kakvog kaznenog djela i za prijavu govorili kako je neutemeljena tvrdeći da ih se politički progoni.
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv bivše predsjednice Gradskog vijeća grada Splita i bivše saborske zastupnice Nevenke Bečić zbog kaznenog djela utaje poreza u visini od 4,5 milijuna kuna neplaćenog PDV- a i poreza na dobit, potvrđeno je Hini na odvjetništvu.

Zbog korištenja jahte "Joke" vrijedne 10 milijuna eura, u vlasništvu tvrtke "Kerum", Porezna je uprava još prije osam godina podnijela kaznenu prijavu protiv Nevenke Bečić s obzirom na to da su prethodno utvrdili kako je njezin brat, bivši gradonačelnik Splita, Željko Kerum od 1. travnja 2004. do kraja 2006.  upotrebljavao jahtu u privatne svrhe.

Istraga tog slučaja na splitskom je Županijskom sudu odbijena prije sedam godina, ali Vrhovni je sud vratio predmet na ponovno odlučivanje te zaključilo da ipak ima osnove za istragu.

Kako piše Slobodna Dalmacija, Nevenka Bečić i njezin brat Željko Kerum u to su vrijeme negirali počinjenje bilokakvog kaznenog djela i za prijavu govorili kako je neutemeljena tvrdeći da ih se politički progoni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!