Nevrijeme se smirilo - ceste su prohodne

16:48 / 06.01.2022.

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HTV/Darko Santini/E.P.C.

Ceste prohodne nakon prvog obilnijeg snijega

Ceste prohodne nakon prvog obilnijeg snijega

Foto: Regionalni dnevnik/HTV / HRT

U Gorskom kotaru pao je prvi veći snijeg ove zime, mjestimice ga je ima do 40 centimetara, primjerice u okolici Čabra. Nakon problema u prometu koje je snijeg stvorio, stanje se kroz dan smirilo. Prometnice se čiste, a bura je oslabjela pa se autocestom Rijeka - Zagreb prometuje bez ikakvih ograničenja i zabrana.

Već prijepodne ukinute su zabrane za kamione s prikolicom i tegljače na autocesti Rijeka - Zagreb jer je očišćena i vozi se bez ograničenja. Na tzv. snježnoj dionici između Delnica i Vrbovskog snijega na kolniku nije bilo, no ralice su još bile ondje jer je i dalje padao.


- Došlo je do smirivanja vremena i trenutno je autocesta tvorena za sve kategorije vozila, izvijestio je Valentin Crljenko, voditelj, TJ Delnice - HAC-a. 


Za Gorane snijeg predstavlja oblik rekreacije, ako ga ne padne više od dvadeset i trideset centimetara. Čiste se dvorišta, kolni prilazi i automobili, naravno, jer kažnjivo je na cestu izaći s neočišćenim krovom osobnog vozila.


- Je istina, napadalo ga je od sinoć. Sinoć sam baš došao tu, nije ga bilo ništa. Ima ga malo manje od 30 centimetara, kaže čisteći svoj automobil Milivoj Šutej u Ravnoj Gori. 


Čak i desetak centimetara snijega može stvoriti probleme u prometu ako se cesta ne očisti. Što o zimskoj službi kažu Delničani i njihovi susjedi?  


- Pa po Delnicama su dobro očišćene a lokalne su ceste prohodne, očišćene, sipane solju i pijeskom tako da nema problema, rekao je u Delnicama Josip Gašparac.


U Gorskom kotaru ovaj snijeg očito nije stvorio veće probleme u prometu, a s obzirom na to da je bura oslabjela, više nema zabrana i ograničenja ni na dionici od Tunela Tuhobić do Grobničkog polja. Gorski kotar stoga vas poziva da već ovaj vikend dođete i uživate u pravoj zimskoj idili. Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!