17:49 / 27.06.2021.

Autor: HRT

Nevrijeme za sobom ostavilo velik broj ptica slomljenih krila

Spašavanje ptica nakon nevremena

Spašavanje ptica nakon nevremena

Foto: Azil Dumovec / HTV

Nevrijeme koje je u petak poslijepodne snažno pogodilo središnju Slavoniju, nije samo nanijelo veliku materijalnu štetu ljudima. Oluja s tučom posljedice je ostavila i na biljnom te životinjskom svijetu.

Iz azila Dumovec kažu kako su jutros dobili informaciju o velikom broju uginulih i ozlijeđenih ptica te je jedna njihova ekipa odmah krenula prema Požegi. U dogovoru s volonterma Udruge za zaštitu životinja 'Sirius Požega' odmah su 16 teško ozlijeđenih gačaca prebacili u oporavilište za divlje životinje zagrebačkog ZOO-a.

U Požegi ih je dočekalo još pedeset ptica iste vrste, a u njihovu zbrinjavanju od velike su pomoći bili i članovi PK Vučje Bratstvo. I te su ptice smještene u oporavilište Zoološkog vrta.

Veterinari su utvrdili da većina ptica ima prijelome krila, pa su dobile sredstvo protiv bolova i antibiotik. A sutra će biti operirane, izvijestili su iz azila Dumovec. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!