20:01 / 12.08.2020.

Autor: D.M./Hina/HRT

Nevrijeme zahvatilo Dalmatinsku zagoru

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Sinju su u tri sata pale 32 litre kiše po kvadratnom metru pri čemu se temperatura zraka spustila za čak desetak stupnjeva.

Snažno, ali kratkotrajno nevrijeme, popraćeno naglim padom temperature zraka zahvatilo je popodne Dalmatinsku zagoru, najviše šire područje Sinja, ali i Muća.

U Sinju su u tri sata pale 32 litre kiše po kvadratnom metru pri čemu se temperatura zraka spustila za čak desetak stupnjeva, doznaje se od meteorologa.

- Zabilježeno je jako grmljavinsko nevrijeme. Najviše je pogođena Cetinska krajina, ali i zaleđe Kozjaka i Muć. U nekim mjestima su i poplavljene ceste, a veća je količina oborina pala i u Dugopolju, rekli su meteorolozi.

Osim pada temperature i velikih količina oborina jako je grmljavinsko nevrijeme izazvalo i nekoliko manjih požara u Konjskom, Bročancu i Brštanovu, no ubrzo su stavljeni pod nad nadzor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!