Velika promjena vremena već zahvatila sjeverni Jadran

05.10.2021.

21:02

Autor: Dajana Kruneš/Dnevnik/IMS/HRT

Nevrijeme zahvatilo sjeverni Jadran

Nevrijeme zahvatilo sjeverni Jadran

Foto: Dnevnik / HTV

Iznadprosječno toplo vrijeme za ovo doba godine - završava. Već večeras ponegdje je bilo kiše, a od sutra stiže velika promjena vremena. Zbog obilne kiše, grmljavinskog nevremena i mogućih poplava - za cijelu zemlju izdano žuto i narančasto upozorenje Meteoalarma. I temperatura će biti znatno niža.

Pogoršanje vremena koje je pogodilo Italiju ide prema našoj zemlji. Danas je prvo zahvatilo sjeverni Jadran. 

I dok smo još jučer snimali kupače na plažama, danas ipak drugačija slika na Kvarneru. Nastupila je najavljivana promjena vremena, zapuhalo je jugo, pala je kiša, možda ne u količinama na koje su Riječani naviknuli, ali dosta je padalina bilo na kvarnerskim otocima, primjerice na Lošinju gdje je u sat vremena palo 17 litara kiše, javila je za Dnevnik HTV-a Dajana Kruneš.

Zbog jakog juga u prekidu su linije prema Rabu, Pagu, Lošinju i Cresu. Ipak, meteorolozi upozoravaju da nas ova današnja vremenska slika ne treba zavarati. Idućih dana vrijeme će pokazati svoje pravo lice. Zbog obilnih oborina koje se očekuju moguće su bujice i poplave, a naglo će porasti i vodostaj nekih rijeka. Obilnu kišu pratit će i bura i to ona mračna ili 'škura' kako je zovemo, koja će zapuhati sutra navečer. A bura obično znači i probleme u prometu, kako nam kažu meteorolozi, posebno će to vrijediti za sjeverni Jadran i podvelebitsko područje.    

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!