17:49 / 02.05.2019.

Autor: D.M./HRT

Nezadovoljni pacijenti u Metkoviću - idu u nove prosvjede

Foto: arhiva, Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: arhiva, Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vikendom se, kažu, pacijente upućuje u 10 kilometara udaljeni Opuzen. Budući da njihovi zahtjevi još nisu ispunjeni, najavljuju nove prosvjede. Ministar kaže - sve će provjeriti.
Iako je prošlo gotovo 6 mjeseci od smrti devetogodišnjega Gabrijela Bebića, stanovnici Metkovića i dalje nisu zadovoljni hitnom pomoći. Vikendom se, kažu, pacijente upućuje u 10 kilometara udaljeni Opuzen. Budući da njihovi zahtjevi još nisu ispunjeni, najavljuju nove prosvjede. Ministar kaže - sve će provjeriti.

Ivo Matičević, predsjednik Građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve izjavio je kako razina zdravstvene zaštite u Metkoviću nije bolja. "Bit će ponovno zatvorena cesta D1. Žalosno je da se ova situacija ne rješava. Prikrivaju se kaznena djela u slučaju Gabrijela", naglasio je Matičević prozivajući Liječničku komoru. "Dopušta se da se stigmatizira cijela liječnička struka, radi pojedinaca i tako je u cijeloj Hratskoj", zaključio je.     


- Susjeda je na Hitnu dovela majku, a u hitnoj su joj rekli da imaju punkt u Opuzenu iako tamo nemaju hematologiju i ne može se izvaditi laboratorijski nalaz, kaže Ivana Bebić, majka preminulog Gabrijela.

- Zašto bi nekog upućivali iz Metkovića u Opuzen. To bi moglo biti sporno. Moram provjeriti, ne znam taj dio, ali pozitivna je stvar da je i u Opuzenu otvoreno dežurno radno mjesto tijekom vikenda, poručio je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!