13:20 / 08.12.2020.

Autor: Magdalena Šipić/P.F./HRT

Nezapamćena poplava kod Vrgorca

Foto: Toni Veber/HRT

Foto: Toni Veber/HRT

Foto: - / HRT

Pod vodom je pet kuća, a dvadesetak odsječeno. Problemima se ne nazire kraj jer vodostaj Betine i dalje raste, a meteorolozi najavljuju nove oborine.
Nezapamćen potop na vrgoračkom području. Pod vodom su ceste, ugrožene su i kuće. Stanje je sve teže iz sata u sat, kiša ne prestaje padati. U selu Kokorići odsječeno je oko 50 mještana.

Stanovnike Kokorice kod Vrgorca očekuje jos jedna besana noć u borbi s vodom iz nabujale rječice Betine i podzemnih tokova Žiljine počela je još sinoć. Voda je od jučer narasla više od pola metra. Poplavljeno je najmanje 5 kuća. Vatrogasce u pomoć su im pritekli i pripadnici HGSS-a, javio je Dominik Strize za Dnevnik 3.

- Odječeno je oko 12 domaćinstava, a kiša će padati cijelu noć i iduće jutro.  Očekujemo da će doći do odsjecanja čitavog naselja, međutim tu su naše ekipe i HGSS. Teško je govoriti koliko će vodostaj rasti, kazao je gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić.


Problemima se ne nazire kraj jer vodostaj Betine i dalje raste, a meteorolozi najavljuju nove oborine. Mještani iz kuća spašavaju što se spasiti može, namještaj nose na kat, grade se zečji nasipi. U tome im pomažu pripadnici Hrvatske gorske službe i radnici Vodoprivrede.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!