12:36 / 15.06.2020.

Autor: HRT/Hina

Nezavisna lista Zagreb napušta koaliciju sa strankama Pametno i Fokus

Arhivska fotografija, snimio: Davor Puklavec/PIXSELL

Arhivska fotografija, snimio: Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nezavisna lista Zagreb napušta koaliciju sa strankama Pametno i Fokus.
Nezavisna lista Zagreb napušta koaliciju sa strankama Pametno i Fokus "zbog neslaganja s postupkom pregovora o pridruživanju Stranke s imenom i prezimenom i udaljavanja od zajedničkih vrijednosti i programskih načela", a tako je odlučila i Unija Kvarnera.

Predsjednica NLZG i zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Marijana Sumpor rekla je da je razlog izlaska iz koalicije u nedostatku demokratičnosti i transparentnosti.

- Čitav proces pregovora i dogovora obilježio je nedostatak transparentnosti i demokratičnosti, rekla je Sumpor i dodala da kao koalicijski partneri nisu dobili priliku u njima sudjelovati.

Dodala je i kako su, unatoč njihovom velikom strpljenju i pomirljivom pristupu u koaliciji, partneri Pametno i Fokus nastavili i završili pregovore sa Strankom s imenom i prezimenom bez uvažavanja do tada postignutih dogovora.

Poručila je i da, iako izigrani od koalicijskih partnera, nastavljaju sa svojim političkim aktivnostima, zalažući se za bolju vlast u državi i obnovu Zagreba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!