17:23 / 22.04.2020.

Autor: T.D./Hina

Nezavisni sindikat Dalmacijavina traži od Vlade 64 milijuna kuna

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Bivši radnici Dalmacijavina godinama čekaju odštetu - plaće i otpremnine koje bi im se isplatile novcem kojim je tvrtka Oštrc kupila Dalmacijavino.
Nezavisni sindikat Dalmacijavina zatražio je od Vlade da kroz mjere socijalne politike za bivše radnike te tvrtke osigura 64 milijuna kuna za plaće i otpremnine i tako pomogne rješavanju dugogodišnjih problema te tvrtke u stečaju.

- Nezavisni sindikat Dalmacijavina moli da za bivše radnike Dalmacijavina osigurate 64 milijuna kuna za isplatu plaća i otpremnina, stoji u dopisu koji je Nezavisni sindikat poslao Vladi i koji je od 20. travnja ove godine istaknut na e-oglasniku Trgovačkog suda u Splitu.

Nezavisni sindikat u tom dopisu podsjeća kako je na depozitnom računu splitskoga Trgovačkog suda od prodaje nekretnina Dalmacijavina oko 75 milijuna kuna te da će država svoje tražbine naplatiti kad taj sud novac uplati na žiroračun Dalmacijavina u stečaju.

- Glede uplate 64 milijuna kuna radnicima Dalmacijavina u stečaju preko Nezavisnog sindikata Dalmacijavina državni proračun ne bi imao nikakvu štetu", stoji u dopisu.

Stečajni postupak u Dalmacijavinu počeo je 2012. godine. Tvrtka Oštrc poduzetnika Marinka Zadre kupila je Dalmacijavino na 11. ročištu za nešto više od 70 milijun kuna i u travnju 2016. ušla u posjed te tvrtke.

Bivši radnici Dalmacijavina godinama čekaju odštetu - plaće i otpremnine koje bi im se isplatile novcem kojim je tvrtka Oštrc kupila Dalmacijavino.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!