20:22 / 01.05.2018.

Autor: I.M./Hina

NHS u akciji protiv rada trgovina nedjeljom i blagdanom

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik NHS-a Krešimir Sever u prigodnom je obraćanju istaknuo kako rad trgovina nedjeljom i blagdanom nije neophodan, za razliku od poslova koji su nužni za održavanje i funkcioniranje javnog sustava.
Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) su, na Međunarodni praznik rada, ispred ulaza u trgovački centar Avenue Mall započeli akciju protiv rada trgovina nedjeljom i blagdanom pod nazivom Nedjelja je radi čovjeka, a ne čovjek radi nedjelje!.

Aktivisti NHS-ovih sindikata građanima su dijelili prigodne letke kojima su željeli upozoriti javnost na desetke tisuća radnika u trgovini koji moraju raditi nedjeljom i blagdanom, a od kojih su ogromna većina žene.

Predsjednik NHS-a Krešimir Sever u prigodnom je obraćanju istaknuo kako rad trgovina nedjeljom i blagdanom nije neophodan, za razliku od poslova koji su nužni za održavanje i funkcioniranje javnog sustava. Istaknuo je kako "ne mogu biti financijski interesi iznad interesa ljudi".

Podsjetio je da je nedjelja u Hrvatskoj definirana kao neradni dan međunarodnim ugovorom, ali zakonom koji regulira rad trgovina određeno je da se može raditi svaki dan.

Poručio je i da će se ova akcija nastaviti u drugim gradovima, ispred drugih trgovačkih centara i drugih trgovačkih lanaca.Ljubo Jurčić: Rad nedjeljom ne donosi pozitivne efekte

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!