Ni jedna žrtva više, ni jedna žena manje

12:50 / 03.12.2021.

Autor: V.G./Dnevnik/HRT/IMS

Crna zastava za ubijenu Splićanku

Crna zastava za ubijenu Splićanku

Foto: HTV / HRT

Razvijanjem crne zastave ispred splitske gradske uprave Udruga Domine i Grad Split oprostili su se od sugrađanke koju je na brutalan način ubio bivši partner na njezinu radnom mjestu. 

Ni jedna žrtva više - ni jedna žena manje - krik je protiv nasilja i podrška svim ženama koje su izložene nasilju - poručuju članice Udruge Domina.

- Bile smo prisiljene izaći na ulicui poslati poruku protiv femicida jer svako ubojstvo žene najčešće završava kao rezultat nasilja u društvu, a nasilje se tolerira i vrtimo se u nekom začaranom krugu, rekla je Mirjana Kučer, predsjednica Udruge Domine.

- Želimo ohrabriti žene da prijavljuju nasilje, da se ne boje, a mi političari i drugi koji odlučuju o tome kako će društvo izgledati trebamo uložiti puno više napora da se ovakve stvari više ne događaju i da se žene u našem društvu osjećaju sigurno, poručio je Ivica Puljak, gradonačelbik Splita.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!