"Nije Grad Zagreb pred kolapsom, niti će ikada biti"

25.02.2019.

18:04

Autor: T.V./HRT

default error photo
Novca u Zagrebu ne nedostaje, nastavljaju se gradski projekti poput žičare, odgovorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na optužbe koje je oporba ovih dana uputila uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine.
Novca u Zagrebu ne nedostaje, nastavljaju se gradski projekti poput žičare, odgovorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na optužbe koje je oporba ovih dana uputila uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine. Ponovio je da jedino njegova stranka može izvući Hrvatsku iz krize.  

- Kad kolabira Grad, kolabirat će pola Hrvatske. Zagreb i Hrvatsku spašavaju samo investicije, ponovio je. Ja sam toliko odgovoran, a ne zovem se ni Trešnja, ni Kruška, ni Most, ni Jasen ni Grab ni Ćuprija, nego Rad i solidarnost i zajedništvo, koji jedino Hrvatsku može izvući iz krize. A ne zovemo se ni Amsterdamska koalicija, rekao je.

Inače, Gradska skupština na sutrašnjoj bi sjednici, između ostalog, trebala glasati o osnivanju novog trgovačkog društva Sportski objekti. Iako je osnivanje tvrke koja bi se bavila obnovom dotrajalih sportskih objekata izazvalo buru reakcija oporbe, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić uvjerava da je društvo potrebno osnovati.

No gradonačelnik, u mogućem nedostatku ruku, ipak razmatra povlačenje prijedloga. Rekao je kako će još jednom s predsjednikom Gradske skupštine Andrijom Mikulićem razgovarati o osnivanju sportskog holdinga i ukoliko to zastupnici HDZ-a budu voljni podržati, onda će ići na sutrašnju sjednicu Skupštine, a ukoliko ne, tu točku će povući.

Poručio je da sada razmišlja o realizaciji projekta vrijednog milijardu i pol eura na Zagrebačkom velesajmu, najvećeg projekta u Hrvatskoj.

- S tim sam okupiran, a da li ćemo obnoviti onu zahrđalu tribinu i tenis igralište na Šalati za tri mjeseca ili tri godine, nije mi svejedno, ali manje mi je bitno od ovoga. Znate o čemu razmišlja gradonačelnik - o državničkim projektima, o potezima za generacije, a ne za mandat, izjavio je Bandić.     

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!