11:24 / 31.01.2018.

Autor: HRT

Nijemci: Dragovoljna predaja veće količine streljiva za automatsku pušku

-

-

Foto: - / -

Streljivo koje je dragovoljno predano jučer, pohranjeno je u policijsko skladište do njegova uništenja.
Policijskom službeniku za protueksplozivnu zaštitu, osoba iz Nijemaca koja je željela ostati anonimna, dragovoljno je predala 1.181 komad streljiva za automatsku pušku, priopćila je Policijska uprava vukovarsko-srijemska.

Streljivo koje je dragovoljno predano jučer, pohranjeno je u policijsko skladište do njegova uništenja. Policija podsjeća da sukladno Zakonu o oružju, a u sklopu akcije Manje oružja, manje tragedija, protiv osoba koje dragovoljno predaju oružje ili minsko-eksplozivna sredstva koja nezakonito posjeduju, policija neće podnositi ni prekršajne ni kaznene prijave.

Ujedno poziva građane da se odazovu na akciju i predaju nelegalno oružje i minsko-eksplozivna sredstva i time učine svoj dom sigurnim.

Akcija Manje oružja. Manje tragedija ušla je u 11. godinu provođenja. U proteklih 10 godina na području PU vukovarsko-srijemske građani su dragovoljno predali 161 komad dugoga, kratkoga i ostalog automatskog oružja, 237 komada repetirajućih i poluautomatski pušaka te pištolja i revolvera, 4.585 ručnih bombi, mina i ostalih rasprskavajućih sredstava, 144.000 komada različita streljiva kao i 423 kilograma eksploziva, navode iz PU vukovarsko-srojemske.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!