Nikad "slađe" posjete u Domovima za starije

18.05.2020.

17:44

Autor: I.D./Lucija Judnić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

default error photo
U Domu za starije i nemoćne na zagrebačkoj Trešnjevci štićenici čekaju prve posjete.
Nakon gotovo dva mjeseca - štićenike u zagrebačkim Domovima za starije i nemoćne napokon će moći posjetiti njihovi najmiliji, a i oni će se, uz poseban oprez, moći kretati izvan domova.

U Domu za starije i nemoćne na zagrebačkoj Trešnjevci štićenici čekaju prve posjete.

- Posjete se moraju najaviti, posjete su limitirane vremenom, svaka posjeta ulazi točno onako kako je propisano, kroz desk barijeru, s maskom i rukavicama, potpisuje se izjava, mjeri se temperatura, kazala je ravnateljica Doma za starije i nemoćne Trešnjevka Tatjana Brozić Perić.

Iako je koronavirus stvarao probleme u Domovima za starije, više straha izazvao je potres.

- Nisam shvatio odmah nego nakon jedno sat, dva vremena. Bilo me malo strah, više radi moje familije i djece, kazao je korisnik Doma Mile Keser.

Sa svojima najmilijima razgovarali su putem mobitela, poštovali su sve mjere.

- Došli su mi za rođendan, pod moj prozor dolje na cestu, ali inače nisu dolazili, jedino što smo naručili to su nam poslali, rekla je korisnica Doma Anđelka Buka.

Zamjena za obitelj bilo im je osoblje, koje im je pružalo i osjećaj sigurnosti.

- Mi inače njima pokušavamo nadomjestiti obitelji, to nisu bolnice u kojima dođeš pa ideš, ti ljudi žive ovdje, mi živimo tu s njima, ja dođem doma, ali mislim na njih, kazala je medicinska sestra u Domu za starije i nemoćne Trešnjevka Sanja Turković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!