Milina: Transparentnost i otvorenost imperativi su u radu policije

25.08.2022.

Zadnja izmjena 18:00

Autor: M.M./Hina/HRT

Nikola Milina ponovno imenovan glavnim ravnateljem policije

Nikola Milina ponovno imenovan glavnim ravnateljem policije

Foto: Robert Anic / Pixsell

Nikola Milina, koji je u četvrtak drugi put imenovan glavnim ravnateljem policije, poručio je kako transparentnost rada i otvorenost za dijalog ostaju imperativ u radu policije.

- Kritike i savjete rado ćemo razmotriti i iskoristiti za poboljšanje policijskog sustava, čime će i građani biti na dobitku, naglasio je Milina koji je prvi ravnatelj policije koji tu dužnost obavlja u drugom mandatu. Sigurnost građana uvijek nam je na prvom mjestu, stoga nastavljamo graditi povjerenje i partnerstvo, kao i svih ranijih godina, rekao je.

Milinu je, na pet godina, imenovala hrvatska Vlada, na prijedlog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, priopćilo je MUP, podsjetivši da je 3. kolovoza raspisalo javni poziv za imenovanje glavnog ravnatelja policije. Od pet valjanih prijava, četvorica kandidata su pristupila razgovoru radi utvrđivanja njihovih stručnih znanja, sposobnosti i vještina te rezultata.

Milina je na ukazanom povjerenju zahvalio ministru Božinoviću i Vladi. Svim policijskim službenicima i službenicama zahvalio je na postignutim rezultatima u posljednjih pet godina.

- Svakodnevno ističemo iznimno povoljno stanje sigurnosti, smanjenje stope kriminaliteta, uspješnu zaštitu državnih granica, uspješnu međunarodnu suradnju te najvažnije činjenicu da smo jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu, istaknuo je Milina. Smatram to uspjehom predanih i profesionalnih ljudi, hrvatskih policijskih službenika i službenica, a ne mojim osobnim. Čast mi je što mogu nastaviti raditi s njima i pružiti im potporu u ostvarenju ovakvih rezultata, rekao je Milina, prenosi MUP.

Bujanović državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva

Hrvoje Bujanović imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, s 1. listopada 2022.

Linda Kasalo Malić imenovana je zamjenicom glavne ravnateljice Državnog zavoda za statistiku, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine.

Vlada je zaključkom predložila Skupštini društva Zračna luka Pula d.o.o. imenovanje Nine Vojnić Žagar za članicu uprave direktoricu toga društva temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju.

Državnoj službenici Martini Kuman Kardum ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, s danom 7. rujna 2022., do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci, jer joj ovlaštenje ističe 6. rujna 2022.

Državnom službeniku Željku Motiku ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za pravne i stambene poslove u Ministarstvu hrvatskih branitelja, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, s danom 2. rujna 2022., a najduže do šest mjeseci jer mu ističe ovlaštenje 1. rujna 2022.

Državnom službeniku Luki Čirku dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za tržište rada i zapošljavanje u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Na osobni zahtjev razriješena Jasna Špero

Na osobni zahtjev razriješena je ravnateljica Uprave za zatvorski sustav i probaciju u Ministarstvu pravosuđa i uprave Jasna Špero, s danom 30. kolovoza 2022. Istovremeno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja navedene Uprave državnom službeniku Zvonimiru Peniću, s danom 31. kolovoza 2022., do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Goran Doležal imenovan je Vladinim povjerenikom za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskog načelnika Općine Suhopolje jer je prestao mandat izabranom načelniku podnošenjem ostavke, a nema imenovanih zamjenika.

Novi predsjednik UV KBC Rijeka Ratko Salomon

Vlada je razriješila dosadašnjeg predsjednika i člana Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Rijeka Željka Plazonića i Duška Brkića. Novim je predsjednikom imenovan Ratko Salamon, a članom Stjepan Kolačević.

Plazonić je razriješen i dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Klinike za ortopediju Lovran, a novim je predsjednikom imenovan Igor Medved.

Vlada je na zatvorenome dijelu današnje sjednice donijela Odluku o darovanju materijalnih sredstava. Točka je označena stupnjem tajnosti "tajno" te je Vlada nije u mogućnosti objaviti.

Članovi Vlade usmeno su izviješteni o Pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2022.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!