20:57 / 20.10.2018.

Autor: V.R./B.S.LJ./HRT

Nikola živi sam, bolestan i slijep - treba našu pomoć

-

-

Foto: - / -

Pomažemo 140 starijih koji jedva preživljavaju u teškim uvjetima. Među njima je 70-godišnji Nikola Lasić.
Pred samom smo završnicom još jedne humanitarne akcije "Uz nas niste sami", Crvenog križa i HRT-a. Ovaj put akcija nosi naziv "Za dostojanstven život" za pomoć starijim i nemoćnim osobama. Sutra će se u 20 sati u zagrebačkom HNK održati humanitarni koncert, a u pozivnom centru javljat će se brojne poznate osobe. Naravno, sve uz prijenos na Prvom programu.

Pomažemo 140 starijih koji jedva preživljavaju u teškim uvjetima. Među njima je 70-godišnji Nikola Lasić.

Nije naime normalno da 70-godišnji Nikola u Bukovlju kod Slavonskoga Broda živi sam, bolestan, star i slijep, i to u desetak četvornih metara bez vode, kupaonice i zahoda.

Po vodu ide na dvorišni bunar. Sva sreća što mu obroke, namirnice i druge potrepštine donose volonteri Crvenoga križa. Redovito ga obilazi i geronto domaćica. Zahvalan im je do neba jer iz svog doma ne želi. Otkako je prije deset godina zbog bolesti potpuno oslijepio živi samo od socijalne pomoći. Ali životu se i dalje raduje. Mora se boriti, kaže. A lakše je kad nisi sam.

"Svi trebamo prepoznati osobe koje su u zajednici s nama a koje su stare i nemoćne da bi im pomogli da doista dostojanstveno stare", poručuje Mirjana Matanović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa, Slavonski Brod.

Nikola bi se  rado preselio u veću kuću u dvorištu. No treba je obnoviti i prilagoditi njegovu koraku. Bio bi mu to najljepši poklon za skori sedamdeseti rođendan. Nikola i još mnoga  staračka domaćinstva trebaju našu pomoć.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!