Brnjac: Sportaši najbolji promotori hrvatske države

10.12.2022.

14:33

Autor: Vijesti/B.A./HRT/Hina

Ministrica Nikolina Brnjac

Ministrica Nikolina Brnjac

Foto: HTV / HRT

I ove godine vidimo da su naši sportaši najbolji promotori hrvatske države, rekla je ministrica turizma Nikolina Brnjac nakon što je hrvatska reprezentacija jučer pobijedila Brazil i ušla u polufinale Svjetskog prvenstva u nogometu.

Istaknula je kako se prvenstvo prati u cijelome svijetu, što je odlična promocija Hrvatske.


- Svugdje su naše kockice, rekla je Brnjac.


- Svugdje se gugla Hrvatska, Croatia... Mislim da nema tih novaca koji mogu platiti ovakvu promociju Hrvatske, općenito, i hrvatskog turizma, poručila je.


Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac poručila je kako je izuzetno važno ulagati u sport te da je u proračunu za 2024. i 2025. predviđeno preko dvjesto milijuna kuna za sportske građevine od nacionalnog interesa.


Uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu, ali i inače hrvatskih sportaša, promocija je Hrvatskoj koja se ne može platiti, izjavila je novinarima Brnjac, koja je nazočila sjednici Nacionalnog odbora HDZ-a.


Državi je to, kazala je, od velikog značaja, pa se od kraja 2018. počelo s promocijom velikih sportskih manifestacija s preko 30 milijuna kuna, zbog promocije Hrvatske kao velike zemlje sportskih ljudi, velikih sportaša i uspjeha. Podsjetila je da su ulaganja države u taj segment 2016. bila oko 215 milijuna kuna, a sada su preko pola milijarde kuna, oko 70 milijuna eura već za iduću godinu.


Ministrica je izvijestila da su iznosi proračunskih sredstava za 2024. i 2025. preko sto milijuna kuna za sportske građevine od nacionalnog interesa, te iduće godine sve jedinice lokalne samouprave trebaju pripremiti projektnu dokumentaciju i imati spremne građevinske dozvole, elaborate i javljati se na natječaje koje će raspisivati Ministarstvo turizma i sporta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!