Nisu se držali epidemioloških mjera: Zapečaćena dva objekta, naplaćene novčane kazne

11:54 / 12.07.2021.

Autor: V.G./HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor / Shutterstock

Inspektori Ravnateljstva civilne zaštite, u suradnji s Državnim inspektoratom RH i policijom, proveli su više od 5400 nadzora.

Nadzorima su bili obuhvaćeni ugostiteljski objekti, javna okupljanja, noćni klubovi i drugi objekti. Ukupno je provedeno više od 5400 inspekcijskih nadzora u svezi pridržavanja odredbi Odluke Stožera civilne zaštite RH o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVlD-19 putem okupljanja.

Tijekom nadzora inspektori Ravnateljstva civilne zaštite, Državnog inspektorata RH i policija izdali su deset prekršajnih naloga, četiri pisana upozorenja, podneseno je pet optužnih prijedloga i 16 obavijesti o počinjenom prekršaju te su naplaćene dvije novčane kazne na mjestu izvršenja prekršaja u iznosu od 5.500,00 kn. Zbog prevelikog broja osoba unutar noćnog kluba te neposjedovanje EU digitalnih COVID potvrda, zapečaćena su dva objekta, odnosno rješenjem im je zabranjeno pružanje usluga.

Uočene nepravilnosti većinom su se odnosile na kršenja Odluka Stožera civilne zaštite RH gdje su ugostitelji usluživali goste unutar ugostiteljskog objekta gdje to nije dozvoljeno, pružali usluge izvan radnog vremena određenog Odlukom Stožera te je uočeno nepravilno nošenje maski prilikom pružanja ugostiteljskih usluga.

Suradnjom Ravnateljstva civilne zaštite, Državnog inspektorata RH i policije kontinuirano se provode nadzori ugostiteljski objekata s ciljem ukazivanja vlasnicama i osoblju ugostiteljskih objekata na pridržavanja svih epidemioloških mjera propisanih od Stožera civilne zaštite RH.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!