22:14 / 24.08.2018.

Autor: S.F./HRT

Nisu ušli u projekt e-škola, pa su se sami snašli

-

-

Foto: - / -

Vlastitim sredstvima i sredstvima lokalnihe zajednice otoka Krka namaknuli su sredstva za opremanje digitalne učionice.
Za nekoliko dana počinje nova školska godina. U 74 škole eksperimentalno će se provesti kurirkularna reforma. No za reformu se pripremaju i drugi. Nastavnici u srednjoj školi u Krku cijelo su ljeto u školskim klupama, prolaze edukaciju kako bi se nastava modernizirala. Zbog toga su bili i u inozemstvu.

- Divjak: Sve je spremno za početak "Škole za život"

Oni su od ove godine odlučili ponuditi svojim učenicima nešto novo - kreativniju i zanimljiviju nastavu. Sami su nabavili opremu, a ona naravno podrazumijeva i edukaciju.

"Zato smo se odlučili modernizirati učionicu u njoj ćemo koristiti jedan tablet na jednog učenika, potrebne su nam edukacije kako bi što bolje nastavne sadržaje približili našim učenicima", kaže nam Ana Pasarić, pedagoginja iz srednje škole "Hrvatski kralj Zvonimir" u Krku.

Osim u svojoj školi mnogi nastavnici dodatnu edukaciju prošli su i u inozemstvu. "Dio godišnjeg odmora proveo sam radno na Malti na dvotjednoj edukaciji 'Korištenje digitalnih tehnologija u nastavi'. To mogu zahvaliti školi koja se prijavila na natječaj Agencije za mobilnost i dobila kroz 'Erasmus +' financijska sredstva za obuku nastavnika", dodaje Nino Sertić, nastavnik engleskog jezika.

"Nismo ušli u projekt e-škola, nismo ušli u projekt "Škola za život", pa smo morali sami napraviti promjenu, kako bi se osuvremenili i postali kreativni", objašnjava Đurđica Cvitkušić, ravnateljica škole.

Vlastitim sredstvima i sredstvima lokalne zajednice otoka Krka namaknuli su sredstva za opremanje digitalne učionice. "Za sada to ide po predbilježbi, to znači da je ta učionica otvorena od 8-14 sati, nastavnik će se dan ranije koji se pripremi, rezervirati učionicu za sljedeći dan", kaže Cvitkušić.

Na upit kako komentiraju zle jezike koji kažu da učitelji imaju dva i pol mjeseca praznika odgovaraju - dođite i zaposlite se u školi! Oni će svoju reformu ove godine provesti na svoj način i sljedeće će se, kažu, lakše uklopiti u onu pravu koja počinje u svim školama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!