10:10 / 21.02.2018.

Autor: mm/Hina

Nitko nije vrijedan kompromitirati sve dobro što je napravljeno u krizi s Agrokorom

-

-

Foto: - / -

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da nijedan pojedinac nije vrijedan kompromitirati sve dobro što je napravljeno u proteklih deset mjeseci u krizi s Agrokorom.
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović rekla je u intervjuu Globusu da nijedan pojedinac nije vrijedan kompromitirati sve dobro što je napravljeno u proteklih deset mjeseci u krizi s Agrokorom.

Na pitanje o njezinu razlazu s Vladom oko Agrokora i kako ocjenjuje Vladino upravljanje tom krizom, predsjednica Republike je rekla: Bila sam vrlo kritična prema honorarima savjetnika. Mislim da su oni pretjerani, duboko nemoralni i da je u konačnici riječ o sukobu interesa. A najnovije informacije po kojima je gospodin Ramljak bio, nakon imenovanja za Vladina povjerenika, još dvadeset dana zaposlen u tvrtki Texo Management, koja je poslije sklopila milijunski ugovor s Alix Partnersom, dakle posredno s Agrokorom, po mojem mišljenju čine poziciju gospodina Ramljaka, kao Vladina povjerenika, neodrživom.

Ni jedan pojedinac nije vrijedan kompromitirati sve dobro što je napravljeno u proteklih deset mjeseci, rekla je.

Treba biti fer i priznati da se ova Vlada našla u krizi s Agrokorom koja nije nastala preko noći i u nastalim okolnostima preuzela je odgovornost te spriječila urušavanje gospodarskog sustava. Ono što je dobro jest da se stanje stabiliziralo, da su sačuvani poslovi i radna mjesta. A riječ je o golemom broju ljudi. Ali moram reći i to da me posebno brine činjenica da je slučaj Agrokor Vladi oduzeo toliko energije da se svi sada bavimo gašenjem požara, a ne novim investicijama, otvaranjem novih radnih mjesta, reformom državne uprave, kazala je predsjednica.

Odgovorila je, među ostalim, na pitanje o posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Hrvatskoj. Svako, pa i najdalje i najteže putovanje počinje prvim korakom, rekla je Grabar-Kitarović i istaknula da ne treba ulaziti u nepotrebne rasprave i trošiti energiju na pitanja o kojima očito neće biti suglasnosti. A i moramo se dogovarati o budućnosti u kojoj rata više nikada neće biti, rekla je. Vjeruje da u srbijanskom predsjedniku Vučiću ima dobrog sugovornika i da njihov susret znači veliki iskorak u odnosima između Hrvatske i Srbije, koji su godinama bili u dubokoj stagnaciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!