Njemački putnički zrakoplov sletio u Zadar umjesto u Split

06.02.2020.

10:07

Autor: HRT

default error photo
Zrakoplov njemačkog avioprijevoznika sa 143 putnika na liniji Duesseldorf - Split sinoć je umjesto u splitsku zračnu luku, sletio na zadarski Zemunik, doznaje se od voditelja Službe za prihvat i otpreme u splitskoj zračnoj luci Mate Melvana.

- Taj je zrakoplov trebao u splitsku zračnu luku sletjeti u 18,55 sati, ali kad je bio u blizini  Zadra, i prije no što se usmjerio ka Splitu, pilot je odlučio sletjeti u zadarsku zračnu luku, rekao je Melvan za Hinu. Nisu mu poznati razlozi slijetanje tog zrakoplova u Zadar, ali rekao je da pilot takvu odluku donosi radi sigurnosti putnika.

- U takvim slučajevima postoje tri moguća razloga za slijetanje zrakoplova u drugu zračnu luku, a to su: uvjeti na pisti gdje treba sletjeti, uvjeti u zraku i uvjeti vezani uz putnike u zrakoplovu. Nije nam poznato koji je od ovih razloga utjecao da se zrakoplov spusti u zadarsku luku, rekao je Melvan.

Dodao je da su u vrijeme predviđeno za slijetanje tog zrakoplova uvjeti u splitskoj zračnoj luci bili standardni i bez poteškoća i da se pet minuta nakon termina predviđenog za slijetanje njemačkog zrakoplova u tu zračnu luku prizemljio jedan drugi putnički zrakoplov. Melvan je izvijestio da su putnici iz Splita, njih 106, koji su trebali njemačkim zrakoplovom iz Splita otputovati za Duesseldorf prenoćili u hotelu te su autobusima prevezeni u  Zagreb odakle će u poslijepodnevnim satima  zrakoplovom putovati u Njemačku.

Po njegovim riječima, u srijedu je zbog jakog vjetra jedan zrakoplov umjesto u dubrovačku zračnu luku preusmjeren u splitsku zračnu luku, a i dan ranije tri zrakoplova koja su letjela za Dubrovnik, također su, zbog jakog vjetra, preusmjerena za Split.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!