21:53 / 02.01.2021.

Autor: Hina/HRT

Njemački vatrogasci u Sisak dovezli 110 tona opreme

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vatrogasna oprema će biti iskrcana u sisačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, dok će ostala oprema, hrana i potrepština biti distribuirana po skladištima.
Njemački vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg su u Sisak dopremili 110 tona vatrogasne opreme, medicinske opreme i prehrambenih potrepština za u potresu stradalo područje Sisačko-moslavačke županije.

Konvoj s 11 vatrogasnih vozila i tri vozila njemačkog Crvenog križa dostavio je raznu vatrogasnu opremu, opremu za potrebe bolnica, sanitetski materijal, higijenske i prehrambene potrepštine. Također su donirali dva vatrogasna vozila za potrebe nastradalog područja.

Vatrogasci iz pokrajine Baden-Württemberg su dugogodišnji prijatelji hrvatskog vatrogastva, a posebnu vezu imaju s vatrogascima Sisačko-moslavačke županije.

Zahvaljujući kontaktu između zapovjednika Gerhadra Laia i Mije Brlečića, još od Domovinskog rata njemački vatrogasci su dostavili oko 50 vozila za to područje te veliku količinu vatrogasne i ostale opreme, izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Konvoj su dočekali glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zapovjednik VZŽ Sisačko-moslavačke Mijo Brlečić i zapovjednik sisačke Javne vatrogasne postrojbe Miroslav Golub.

- Ta oprema će pomoći našim vatrogascima na terenu, a ostali materijal će biti distribuiran drugim službama. Ovdje se pokazalo da svi vatrogasci dijele istu želju - da pomognu ljudima u nevolji - rekao je Tucaković i zahvalio na donaciji.

Vatrogasna oprema će biti iskrcana u sisačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi, dok će ostala oprema, hrana i potrepština biti distribuirana po skladištima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!