Njima je Vukovarska bolnica bila dom

18.11.2018.

10:55

Autor: D.M./HRT

default error photo
O teškim trenucima u Vukovarskoj bolnici tada, ali i o tome kakvo je danas zadovoljstvo raditi u bolnici u Vukovaru za HRT govore liječnici Zoran Aleksijević i njegova supruga Agneza.
Vukovarska ratna bolnica te njezini liječnici i medicinsko osoblje - heroji su humanosti. U tri mjeseca opsade grada zbrinuli su 2 i pol tisuće ranjenika i civila te izveli oko 1000 operacija. Sve to pod kišom granata koje su svakodnevno padale na bolnicu, iako je na krovu i u dvorištu bio znak Crvenog križa. Na dan okupacije grada u podrumima bolnice bilo je 450 ranjenika i bolesnika, s njima i tristotinjak djelatnika bolnice te brojni civili kojima završetak agresije nije donio spas.

O teškim trenucima u Vukovarskoj bolnici tada, ali i o tome kakvo je danas zadovoljstvo raditi u bolnici u Vukovaru, za HRT govore Zoran Aleksijević, voditelj Odjela kirurških djelatnosti u Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana, i njegova supruga dr. sc. Agneza Aleksijević, pomoćnica ravnateljice za sestrinstvo u Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!