22:14 / 02.03.2020.

Autor: HRT

Nogalo: I dalje ćemo trošiti novac na bezvezne stvari

Foto: arhiva, Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: arhiva, Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz Grada Zagreba opovrgavaju da je liječnica Mirjana Turkalj sa Srebrnjaka smijenjena s mjesta voditeljice projekta Dječjeg centra za translacijsku medicinu.
Ured za zdravstvo Grada Zagreba opovrgnuo je navod Večernjeg lista da je liječnica Mirjana Turkalj iz bolnice Srebrnjak smijenjena s mjesta voditeljice projekta Dječjeg centra za translacijsku medicinu.

- Srebrnjak bez ravnatelja - Nogalo: Novac se izvlači 
- Slučaj Srebrnjak: je li zdravstvo ispred politike?

Također su demantirali da je maknuta zbog nesuglasica oko postupka provođenja javne nabave za europski projekt vrijedan 452 milijuna kuna. Donedavni ravnatelj bolnice Srebrnjak Boro Nogalo s te je dužnosti smijenjen u prosincu.  

- Ako ovaj projekt nije uspio, a kako sad stvari stoje neće uspjeti - nema šanse da Hrvatska država dobije neke slične projekte u znanstvenom smislu. Mi ćemo i dalje biti zemlja koja će samo trošiti novac na neke bezvezne stvari, a ne za znanost i razvoj, pedijatriju, poručio je Boro Nogalo.

Glavnim razlogom rušenja projekta smatra to što određene tvrtke žele voditi projekt, određene građevinske tvrtke žele graditi sve što će se graditi, a određene tehnološke žele sve to opremati.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!