14:36 / 08.06.2020.

Autor: Nika Vincetić/Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Nogalo: Sve je protuzakonito, odigrava se politička igra

-

-

Foto: - / -

Nogalo je kazao da je smijenjen od strane Upravnog vijeća koje uopće nije bilo formirano prema zakonu. Naglasio je da nijedna inspekcija nije naša nijedan problem, ni oko plaća, ni koeficijenata.
Nakon što je bivši dugogodišnji ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak i kandidat Stranke s imenom i prezimenom doktor Boro Nogalo rekao da su optužbe za nakanade za prekovremene sate i sate iz pripravnosti njegovim bliskim suradnicima  - teška namještaljka, reagirali su iz bolnice.

Ističu da se radi ostvarivanja jeftinih političkih bodova u izbornoj kampanji doktora Nogala - ugrožava integritet zaposlenika bolnice. U Upravi su, navode, šokirani činjenicom da se dokumenti - dok su radnopravni postupci u tijeku - iznose u medijima.

Prozvani doktor Nogalo sa svojom je Strankom s imenom i prezimenom održao konferenciju za novinare o utjecaju politike na korupciju i negativnu kadrovsku selekciju u zdravstvu. Odgovorio je i na prozivanje Uprave Dječje bolnice Srebrnjak.

- Vi dobro znate da sam ja smijenjen od strane Upravnog vijeća koje uopće nije bilo formirano prema zakonu, dakle, sve ono što se kasnije događalo - po meni je totalno protuzakonito. Bilo je 7 inspekcija, nema inspekcije koja se nije bavila Srebrnjakom. Nijedna inspekcija nije naša nijedan problem, ni oko plaća, ni koeficijenata, međutim, ovi su sada ekipa iznad svih u ovom trenutku kad se odigrava jedna politička igra, kazao je Boro Nogalo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!