12:08 / 27.01.2018.

Autor: HRT

Nova dnevna bolnica

-

-

Foto: - / -

Kraj građevinskih radova predviđen je u ljeto 2019., a početak rada bolnice potkraj te iste godine.
Potkraj sljedeće godine Klinička bolnica Sveti duh trebala bi dobiti novu dnevnu bolnicu a Zagreb novu podzemnu garažu. Radovi su u punom jeku, a investicija je vrijedna čak 230 milijuna kuna. 

Na 23.000 četvornih metara niknut će dnevna bolnica i garaža s gotovo 500 parkirališnih mjesta. Dvije trećine bit će ukopano, dio je to koji se tiče garaže. Dnevna bolnica bit će na razini iznad nule, objasnila je Ana Stojić Deban, predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga.

Dnevna bolnica i odjel jednodnevne kirurgije trebali bi imati najsuvremeniju opremu.

Mladen Bušić, ravnatelj Kliničke bolnice Sveti duh, kaže da su za opremanje dobili 50 milijuna kuna preko Vlade RH i dva resorna ministarstva. "Aplicirali smo i dobili maksimalan iznos preko europskih fondova od 50 milijuna kuna za opremu dnevne bolnice", objašnjava.

Najviše će profitirati Klinika za očne bolesti te Klinika za ginekologiju koja dobiva novi odjel za medicinski potpomognutu oplodnju. Berivoj Mišković, predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice Sveti duh, kaže da će postupci biti jednostavniji, brži i pragmatičniji, s manje psihološkog opterećenja i traume.

Najsloženije kirurške procedure bit će obavljane u jednom danu, pacijenti će isti dan moći ići kući.   Kraj građevinskih radova predviđen je u ljeto 2019., a početak rada bolnice potkraj te iste godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!