22:07 / 28.11.2019.

Autor: T.D./Hina

Nova glavna ravnateljica NSK Ivanka Stričević

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vlada je razriješila vršiteljicu dužnosti glavnog ravnatelja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Tatijanu Petrić, a novom je glavnom ravnateljicom imenovala prof.dr.sc. Ivanku Stričević.
Vlada je u četvrtak na zatvorenome dijelu 194. sjednice razriješila vršiteljicu dužnosti glavnog ravnatelja Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu dr. sc. Tatijanu Petrić, a novom je glavnom ravnateljicom po raspisanom natječaju imenovala prof.dr.sc. Ivanku Stričević.

Stričević će tu dužnost preuzeti od 1. veljače 2020. Što se tiče drugih kadrovskih pitanja, Vlada je Irinu Jozić imenovala novom članicom Upravnoga vijeća Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, na prijedlog ministra nadležnog za rad.

Državnom službeniku Petru Uzorincu dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva vanjskih i europskih poslova, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika tog ministarstva, a najduže do šest mjeseci, jer mu dosadašnje ovlaštenje ističe 1. prosinca 2019.

I na kraju, Glavnoj skupštini društva Hrvatska elektroprivreda d.d. predlaže se izbor doc.dr.sc. Lukše Lulića i Ive Ivančića za članove Nadzornog odbora toga društva, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, a najduže na vrijeme od šest mjeseci jer im ističe mandat od šest mjeseci 3. prosinca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!