13:45 / 16.04.2020.

Autor: HINA/HRT

Nova Gradiška: Opet kršio samoizolaciju pa je smješten u karantenu

Ilustracija: Milan Sabic/PIXSELL

Ilustracija: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon što je više puta zatečen u kršenju mjere samoizolacije koja mu je propisana nakon povratka iz Njemačke, muškarac s novogradiškog područja smješten je u karantenu.
Nakon što je više puta zatečen u kršenju mjere samoizolacije koja mu je propisana nakon povratka iz Njemačke, muškarac s novogradiškog područja smješten je u karantenu.

• Koronavirus - epidemija iz minute u minutu

Potvrdio je to Hini načelnik brodsko-posavskog Županijskog stožera civilne zaštite Stjepan Bošnjaković, rekavši da taj muškarac ne raspolaže adekvatnim prostorom za samoizolaciju, pa je rješenjem sanitarne inspekcije smješten u županijsku karantenu.

U županijskoj karanteni do sada je u samoizolaciju bilo smješteno ukupno 25 osoba, od kojih je njih 13 napustilo karantenu po isteku 14 dana samoizolacije.

Bošnjaković je rekao da je posljednja karantenu napustila Čehinja koju je policija zatekla dok je pješačila od Vukovara prema Zagrebu, a tijekom dana je otpraćena iz karantene u suradnji s konzulatom Republike Češke.

Karantenski objekt uspostavljen je ponajprije radi osiguranja prostora za samoizolacijski smještaj osoba koje nemaju uvjete za provođenje te mjere u privatnim prostorima, pojasnio je.

Inače, županijski Stožer jučer je potvrdio jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o pacijentu koji je kontakt već poznate oboljele osobe.

Na području Brodsko-posavske županije registrirano je ukupno 20 oboljelih, jedna je osoba preminula, a jedna ozdravila.

U Stožeru su donijeli odluku o odobravanju rekreativnog ribolova na ribolovnim vodama na području županije.

I dalje pozivaju građane da poštuju mjere i preporuke Nacionalnog stožera, posebno one o potrebi fizičkog distanciranja, zabrane okupljanja na javnim površinama i izbjegavanja privatnih okupljanja u većem broju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!